Mange kender til det med, at man en gang imellem godt kunne bruge et par fridage. Dog viser undersøgelser at der også er mange, som slet ikke ønsker at tage på arbejde. De arbejder udelukkende for at få penge, så regningerne kan betales. Dermed spiller arbejdsglæde ikke en stor rolle hos mange danskere. Det er i hvert fald ikke noget de finder på deres arbejdspladser. Arbejdsglæde er med til at motivere arbejdstager, til at gøre en indsats og yde sit bedste på arbejdspladsen. Hvis man er glad for sit arbejde, yder man ofte mere og helt basalt er det også med til at give livsglæde.

 

De personer som ikke har lyst til at arbejde på deres arbejdsplads, kan risikere at hive deres dårlige engagement med hjem til privaten. Det er en faktor som kan gå ind og påvirke familien, og dermed livsglæden. Mange kender til det med, at hvis man har en fantastisk dag og humøret er højt, så kan personer man omgås med ofte mærke det. Det gælder også hvis man har haft en dårlig dag. Hvis man går ind til en uge med fem arbejdsdage, som man ikke har lyst til, kan det være svært at holde humøret oppe. Dit humør kan derfor påvirke arbejdspladsen, kollegaer, venner og familie.

 

Føler du at arbejdsglæden er forsvundet?

 

Hvis du er en af dem, som ikke føler at arbejdsglæden er at finde længere, så kan det være fordi at du ikke har ydet dit bedste for virksomheden. Hvis du ikke har ydet en indsats, så kan det være at virksomheden heller ikke føler trang til at give noget igen. Nogle gange kan det være nødvendigt at spørge sig selv, om man har lyst til at arbejde på den arbejdsplads man er på og om man er glad når man møder ind og går hjem. Hvis man ikke er glad for sit arbejde, og der som sådan ingen negative situationer i form af diskussioner mm. har været, så er det måske bare ikke det rigtige match mellem arbejdstager og arbejdsgiver.

 

Det at blive i et arbejde, hvor man ikke føler sig til rette, kan være en dårlig ide. Det kan ødelægge din motivation og selvtillid, og dermed gøre det sværere for dig at finde et nyt arbejde. Derudover kan du, som skrevet tidligere, tage dit negative humør med hjem til din familie, og dermed ødelægge deres humør. Stress og depressioner er to følger som du også kan være i fare for at rende ind i. Derfor er det vigtigt at du enten tager fat i dig selv, og på den måde prøver at yde en indsats for både virksomhed og for dig selv, eller at du hurtigst muligt finder et nyt arbejde.

 

Ting der kan være med til at ødelægge humøret:

 

  • Brok fra kollegaer.
  • Manglende anerkendelse.
  • Manglende støtte fra kollegaer og ledere.
  • Travlhed på arbejdspladsen.
  • Manglende kommunikation fra egen og ledelsens side.
  • Dårlig relation til chefen.

 

Hvis man er kommet ind i en stime hvor man ikke føler for at arbejde, og egentlig bare gerne vil ligge derhjemme, kan der være mange ting som er med til at ødelægge humøret. Ovenstående er emner fra arbejdspladsen som kan fejle, og dermed være med til at ødelægge glæden ved at arbejde.

 

En faktor som også kan være med til at gøre din arbejdsplads til et kedeligt sted at være, er hvis der bliver stillet forskellige mål for dig og dine kollegaer. Det kan gøre at du føler dig stresset, og hvis din kollega bliver færdig med en given opgave før dig, og efterfølgende får ros, kan det godt påvirke dig negativt. Du bliver måske presset, og dermed bliver resultatet ikke af samme kvalitet, som hvis du havde taget dig tid og ingen pres havde på dine skuldrer.

Dette er forskelligt fra person til person, for det kan også have modsat virkning og dermed give ekstra motivation, for til sidst at gøre resultatet og kvaliteten endnu bedre end hvis man ikke havde haft ”konkurrencen”.

 

Yd dit bedste, og se hvor det fører hen

 

Er du utilfreds med din arbejdsplads, så prøv at se om du selv kan gøre noget ved det. Det kan være din arbejdsmoral. Hvis du forsøger at styrke den, kan det måske være at arbejdsglæden vender tilbage til dig.

 

Hvis ikke det hjælper at se indad, så kan det være at det ikke er det rigtige match mellem dig og arbejdsgiver. Stil eventuel et møde op, så dig og arbejdsgiver kan se på mulighederne. Det kan være at arbejdspladsen kan hjælpe dig på rette spor. Det kræver dog at du ikke har rodet dig ud i uvenskab inden da.

 

Referencer

 

Helsborg T.
DR.
Mange hader deres job.
8. Januar 2014.
Link: https://www.dr.dk/levnu/psykologi/mange-hader-deres-job

 

Jørgensen S.
TV2.
Så mange danskere hader deres job.
11. Oktober 2013.
Link: http://nyheder.tv2.dk/nyheder.tv2.dk/nyheder/article.php/id-72066603%3Aså-mange-danskere-hader-deres-job.htmlSp

 

Søndagsavisen.
Så mange danskere er trætte af jobbet – her er de fem største arbejdsglædedræbere.
25. Februar 2016.
Link: https://www.sondagsavisen.dk/job-og-uddannelse/arbejdsliv/2016-02-25-sa-mange-danskere-er-traette-af-jobbet-her-er-de/

Pin It on Pinterest

Share This