Det er ikke alle, som føler, at de får den bedste start på en nye arbejdsplads. Nogle kan føle sig usikker, når de starter på et nyt arbejde, og det kan være med til at gøre din måde at være på usikker. Det kan være at man føler,at der er en trykket stemning. Du føler måske at kommunikationen siden du startede i virksomheden, ikke har været tilstrækkelig mellem dig og din arbejdsgiver.

 

Der er mange som ikke har det godt på deres arbejdsplads fordi, at de ikke har et godt forhold til deres chef. Når du har prøvet at forklare eventuelle situationer hvor, at du føler dig forkert behandlet til dine kollegaer, har de måske svaret noget lignende med at chefen blot har haft en dårlig dag. Nogle chefer har det med ikke at lægge en dårlig start bag sig. Derfor kan det ende i en kulmination, hvor medarbejderen føler sig nødsaget til at sige op, eller at personen bliver fyret. Der er dog hjælp at hente. Tag en snak med din chef før en kulmination forekommer. Den snak skal forløbe således at du kommer ud med de ubehagelige situationer som du har oplevet, og dermed gør det klart over for chefen at der er noget galt. Hvis du sætter det i perspektiv, bør chefen kunne se situationen anderledes end tidligere. En ny start, kan nogle gange hjælpe en hel del.

 

Kan min chef ikke lide mig?

 

Det er svært at vide om ens chef kan lide en eller ej. Hvis du oplever forskelsbehandling kan det umiddelbart lyde som om, at du i hvert fald ikke er foretrukket hos arbejdsgiver. Hvis din chef ikke kan lide dig, kan der være stor sandsynlighed for at personen vil behandle dig anderledes end dine kollegaer.

 

Der kan være mange grunde til, at dig og din chef ikke kommer godt ud af det med hinanden. Det kan være at i som personer ikke klinger særligt godt sammen, dog bør i begge kunne se igennem fingre med dette, når i befinder jer på arbejdspladsen. Det kan også være, at du kom for sent den første dag, og at det har siddet fast i chefens hoved siden da. Ofte kan det have været en lille ting, som du måske ikke selv har lagt vægt på, men som din chef har set ned på. Her er det kommunikationen der fejler. Vores tidligere indlæg handler om konflikter på arbejdspladsen, og her skrev vi om kommunikation. Kommunikation er hovedingrediensen til at løse mange uoverensstemmelser. Vi vender tilbage til det med kommunikationen længere nede i indlægget.

 

Ting du skal være opmærksom på

 

Det er blandt andet disse situationer, som du skal være opmærksom på:

 

  • Forskelsbehandling.
  • Hård verbal kommunikation.
  • Kropssprog.
  • Skiftende humør (Hvis chefen skifter til dårligt humør hver gang personen henvender sig til dig).

 

Der findes mange flere end de ovenstående situationer. Ovenstående kan blot være nogle af de typiske tegn på, at en person ikke syntes om dig.

 

Du kan stadig nå at rette op på forholdet mellem dig og chefen

 

En samtale eller møde med din chef, kan rette op på jeres uoverensstemmelser. Det kan hindre en kulmination, og muligvis også en opsigelse eller fyring. Et møde vil kunne give både dig, men også din chef mulighed for at udtrykke sig om problemet. Du kan få en ide om hvad du måske gør forkert, eller andre ting som du skal forholde dig til. Til et møde kan du vise, at du gerne vil virksomheden, men at virksomheden også skal ville dig. Snak med din chef, og forventningsafstem så alle parter er klar over hvad der forventes fremadrettet.

 

Som vi skrev om i vores tidligere blogindlæg, så er det utroligt vigtigt at forventningsafstemme når man bliver ansat i en virksomhed. Hvis ikke det bliver gjort, kan det resultere i en kulmination. Inden en eventuel kulmination, kan forholdet til chefen blive forværret, og du føler dig måske ikke særligt godt tilpas på din arbejdsplads.

 

Når du snakker med arbejdsgiveren er det vigtigt, at du viser at du lytter til vedkommende. Hvis arbejdsgiver tidligere har fortalt,hvordan virksomheden agerer på visse områder, og du ikke har arbejdet ud fra det, så skal du indrømme at du ikke har udvist tilstrækkelig respekt ud fra det. Hvis ikke begge parter kan se realistisk på situationen, vil det ende i kulmination, og dermed kan der være stor sandsynlighed for at arbejdstager vil blive fyret.

 

Det skader ikke at være social

 

Når du har snakket med arbejdsgiveren, og I er begyndt at komme bedre ud af det med hinanden, så kan det være en god ide at socialisere sig. På den måde kan Ifå bygget et endnu bedre forhold op. Derudover får du styrket dit samarbejde med dine andre kollegaer, da det at være social, kan være med til at styrke båndet på arbejdspladsen.

 

Det er ikke alle der har lyst til at være venner med deres kollegaer, men derfor kan det stadig være en ide at deltage i arrangementer. Det kan være hyggeligt, og give nogle relationer som både kan gavne på det nuværende arbejde, men også fremadrettet i sin karriere.

 

Husk at snakke pænt, også selv om du har en dårlig dag. Det gælder både arbejdsgiver og arbejdstager.

 

Det kan være svært at vide hvad man skal gøre, hvis man føler at man er kommet skidt fra start med ledelsen. Du kan følge vores råd, og dermed tage kontakt og snakke over et møde. Det gør arbejdsgiver opmærksom på, at du er klar over at der er et problem, og at du har i sinde at løse det. Vis at du har lyst til at samarbejde, og yde noget for virksomheden.

 

 

Referencer

 

Van Hauen E.
Børsen: ”Hør her – jeg hader min chef!”.
29. maj 2017.
Link: https://www.emiliavanhauen.dk/blog/boersen-hoer-her-jeg-hader-min-chef/

 

Kragballe S.
Journalist.
Finans.
25. november 2018.
Link: https://finans.dk/erhverv/ECE11022940/foeler-du-at-chefen-hader-dig-maaske-har-du-ret/?ctxref=ext

 

Gilchrist K.
CNBC.
21. november 2018 (Opdateret 26. november 2018).
Udtalelser mm. Dr. Jean-Francois Manzoni.
Link: https://www.cnbc.com/2018/11/22/careers-advice-what-to-do-if-you-think-your-boss-manager-hates-you.html

Pin It on Pinterest

Share This