Et CV er med til at sikre dig et arbejde, dog kræver det mere end hvad man lige går og tror. Dette blogindlæg vil give dig klarhed omkring udarbejdelsen af dit næste CV.
  

Er du en af dem der, søger job og ikke ved, hvorfor du bliver sorteret fra af virksomhederne på trods af ledige stillinger?


Mange bruger mere tid på deres motiverede ansøgning end på deres CV. Men vidste du, at langt de fleste virksomheder først kigger på CVet og ikke ansøgningen? Dermed er der en lang række personer, hvis ansøgninger samt CV bliver kasseret før de overhovedet er blevet læst. En rekrutteringsanalyse udarbejdet af Ballisager viser, at 80% af arbejdsgiverne læser CVet først, og end ikke når videre til ansøgningen. Frasorteringen skyldes ofte, at CVet ikke er blevet opdateret, hvilket giver et misledende indtryk hos virksomheden.


Et CV er en profil af, hvad du har af erfaringer dvs. uddannelse, job, kurser mm. Det er dermed hvad du har, at tilbyde som person. En ansøgning går mere over i en salgstale, om hvorfor virksomheden skal vælge dig. Derudover skal en ansøgning, vise hvad du har at tilbyde.


Mange kender det med, at vi sidder og skal udarbejde vores CV, men egentlig er det ikke noget man gider. Personligt er det en faktor, som jeg gør meget ud af. Før jeg fik viden omkring jobsøgningen og udarbejdelse af CV, var jeg formentlig som mange andre.


Jeg lærte det på den hårde måde. Der gik lang tid før jeg fandt et arbejde. Jeg tog mit CV fra min tidligere jobsøgning, ændrede lidt i det, og så sendte jeg CVet samt ansøgningen afsted. Dernæst undrede jeg mig over, at jeg oftest ingen svar fik.


Svaret har jeg fået nu. Det er ikke kommet fra virksomhederne selv. Svaret ligger nemlig i CVet, og da jeg ingen tid havde brugt og ingen kvalitet havde i det, var jeg uinteressant for virksomhederne.


Jobsøgning – delt op i 3 trin


Du kan dele jobsøgningen op i tre trin. Det vigtigste af de tre trin er CVet, og derfor kigger vi på CV’ets rolle i jobsøgningsprocessen i dette blogindlæg. CV’et skal overbevise virksomheden om, at du har de kvalifikationer de efterspørger. Det tager mange timer at udarbejde et CV. Det kræver at du bruger tid og energi. Virksomhederne kan med det samme, se om du har gjort dig umage. Det ender ofte med, at virksomhederne når at smide ansøgningen ud før de har læst den, da CVet ikke opfylder de krav det bør.

  • Trin 1 – CV:Få opdateret og udarbejdet dit CV, så det matcher det virksomheden efterspørger, ud fra dine erfaringer.

  • Trin 2 – Ansøgning:Få udarbejdet en ansøgning, som viser hvad du har lavet i praksis for på den måde at vise, at du en kvalificeret kandidat – sælg dig selv.

  • Trin 3 – Jobsamtale:Det tager som oftest kun virksomheden de første 30 sekunder at vurdere, om du er den rette kandidat til jobbet. Vildt, ikke?


Gode tips


Det er altid rart at have noget at rette sig efter, og det har vi hjulpet dig med. Vi har samlet nogle gode tips for bedre at få forståelse for, hvad man skal have med i sit CV, samt hvad man absolut skal undgå.

  • Dit CV skal fremhæve den værdi, som du kan tilføre virksomheden.
  • Du må godt nævne, at du eksempelvis har børn eller kæreste, men undgå at skrive deres navne.
  • Nævn kun klassiske karaktertræk, hvis du har eksempler på det ud fra erfaring.
  • Gå dit CV igennem for stavefejl/slåfejl.
  • Du skal ikke lyve dig til et job, men derimod fortælle sandheden.
  • Sørg for at dine sociale medier ikke er fyldt med festbilleder og andre uprofessionelle billeder.
  • Arrogance er et no-go, men derimod kan du fremhæve resultater, du er stolt af.


Ved at optimere dit CV, kommer du et skridt længere i rekrutteringsprocessen. Du vil udvise en højere grad af professionalisme og det vil vække interesse hos virksomheden. Forhåbentlig vil virksomheden tage det næste skridt, og læse din motiverede ansøgning.

 

Giv overblik til modtageren


For at lave et knivskarpt CV kræver det også, at der helst ikke må være nogle huller i CVet. Du skal derimod give et samlet helhedsindtryk af, hvad du har lavet igennem hele din arbejdskarriere.  


Hvis du derimod har haft mange års erfaring, skal du koncentrere dig om de sidste erfaringer, du har beskæftiget dig med. Du kan eksempelvis beskrive projekter, som du tidligere har været en del af eller måske endda haft ansvar for, og eventuelt hvilke resultater projektet bragte virksomheden.

Nyuddannede


Nogle nyuddannede kan frygte, at de ikke ønsker at dele deres backpacker-eventyr i et CV. Det er dog en god ide at vise, at du har været ude at rejse igennem en længere periode. Hvis virksomheden har internationale forbindelser eller afdelinger, vil det betyde noget for dem, at man har været ude og opleve andre kulturer og sprog. Mange større virksomheder har internationale kunder eller samarbejdspartnere, og det kan derfor bringe dig et skridt foran.

 Okay. Lad os samle op. Hvad er det så, der gør CVet mere unikt end ansøgningen og jobsamtalen?


Det er CVet virksomhederne kigger på først. CVet har den funktion, at det fremhæver de arbejdsopgaver, du har erfaret fra arbejde samt fag fra eventuel uddannelse. Altså, du skal fremhæve de kvalifikationer som du mener, at du kan tilføre virksomheden.


Det visuelle indtryk er også vigtigt for dit CV, og derfor kan du med fordel vælge et professionelt billede fremfor festbilledet fra i fredags…


”Nå… hvad så med en guide til den motiverede ansøgning samt jobsamtalen?”


Du undre dig sikkert over, at vi ikke har nævnt særligt meget omkring de sidste to trin i jobsøgningen. I næste uge skriver vi et blogindlæg vedrørende den motiverede ansøgning, men hvis det allerede kribler i dig nu for at komme videre i processen mod et nyt job, kan du tjekke dette oplæg (https://karriereblog.dk/goer-din-ansoegning-skarpere-fra-mission-impossible-til-mission-statement/) for at finde inspiration.


Hvis ikke du allerede har hentet vores app (MeeW – Job. Opgaver. Social.), så gør dig selv den tjeneste – det kan jo være, at du kan finde dit nye job der.


Hvis interesse for mere indhold fra Ballisager.com, kan du klikke på følgende link: https://ballisager.com/wp-content/uploads/2017/09/Rekrutteringsanalysen-2017.pdf

 

Pin It on Pinterest

Share This